Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново въпрос за маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от SportwagonAzzura Покажи съобщение
    Колега не е възможно да се кара на 3та със 180 не съм го споменал никъде , както и да е колата все едно ми прави номера , споменах че щеката ми показваше минимума но изчаках до сутринта да изстине добре колата и гледам нивото пак на средата, както и да е сега сипах yacoo vx500 10w40 към 68 лв с отстъпка за 5 литра сипах 4.4 и започвам да я следя
    точно че не си го оставил да се оцеди хубаво а това зависи и от масления филтър
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Извинявай объркал съм се със 140 на трета както пишеш!При това положение,10В-40 не е твоето масло, а от по-висок клас!Поздрави!!!!

Comment

Колега , утре ще сменям маслото . Взех селениа голд .. Колко точно събира 147 1.6 , и каква е пробката за източването ( шестограм или за нормален ключ ) ...
        Мерси предварително

Comment

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение
          Колега , утре ще сменям маслото . Взех селениа голд .. Колко точно събира 147 1.6 , и каква е пробката за източването ( шестограм или за нормален ключ ) ...
          Мерси предварително
          трябва да събира 4,4 литра, ключа е специален, моята пробка я развивам с книпекс кобра, купи си и дихтунга- 16 или 18 мм. не помня
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            трябва да събира 4,4 литра, ключа е специален, моята пробка я развивам с книпекс кобра, купи си и дихтунга- 16 или 18 мм. не помня

18 mm

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Мерси предварително
              Е взел си баш това което не трябва.
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Мерси предварително
                Колега, углавно престъпление е да се слага Голд на Алфа.....Тва става само да си топиш и мазниш лагерите и сегментите при сглабяне на двигателя.......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  какъв е разхода ти на масло?
                  За много години!

Значи от смяна до смяна (9-10к километра) колата ми гори от max на щеката до близо min.
                  Проблема е, че карам понякога в 6+ оборота и то продължително време и явно там ми ходи повече масло.(магистрала Струма, София - Дупница последния път го взех с 180+ км/ч(на някои места по малко де)....)
                  Картера ми сълзи леко също, но не вярвам от там да губи масло.
                  В момента съм с Motul synergy 10w40 на 4к километра и колата работи доста шумно. Явно последното натоварване му е ***** майката.... Да мине и тоя месец и го сменявам, че ламбда трябва да сменявам, винетка....
                  Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Това прави по 100 млл/ 1000 км. - Напълно в рамките на нормалното.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Георги Савов Покажи съобщение
                      Колега,при положение,че караш с 180 на трета този двигател само 10В-60!Ако слушаш такива като Иванов,дълго време няма да изкараш!!!!!С 10В-40 мотора ще стане пълен барутник!!!!Твоя работа !!!Да!Маслото е скъпо!!Тръгва от 26-28 лв.-литър!Аз карам с Кастрол Едж-10В-60!Цена на дребно без отстъпка 36 лв -литър!Всеки сам си прави сметка и решава с какво да кара!После някои да не реват като самоковски мечки!!!Айде със здраве!
                      Ето това е верния отговор на въпроса ти за маслото!
                      Има го и в книжката на колата.
                      Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
                      Ducati ST2

Comment

Здравейте , колеги . За много години . На въпроса . Сипах ГОЛД-а и защо да съм направил голяма грешка ??? Аджеба какво му е на това масло ??? На борда на колата пише Селениа 10w40 , е такова спипах .. Къде греша ?? Колата се кара много малко и много културно ( няма да влиза в лютеницата , да се развиват скорости над 100 и т.н. ) ....
                        Като е скапано това масло , защо го препоръчват ???

Comment

Здравейте , колеги . За много години . На въпроса . Сипах ГОЛД-а и защо да съм направил голяма грешка ??? Аджеба какво му е на това масло ??? На борда на колата пише Селениа 10w40 , е такова спипах .. Къде греша ?? Колата се кара много малко и много културно ( няма да влиза в лютеницата , да се развиват скорости над 100 и т.н. ) ....
                          Като е скапано това масло , защо го препоръчват ???
                          Напротив точно Селения Голд не го препоръчват никаде,не се лъжи по вискозитета,а точно Голда е анти масло за 16V TS има много писано за това във форума.
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Каквото такова ... Жената повече от 100 не вдига , в 3000оборота не влиза , колкото и да е "лошо" маслото е по-добре от това което беше .. Ще си кара с него и не мисля , че ще строши двигателя . Кастрол , шел и другите му там (като са ментета) по - добре ли ще е .

Comment

Каквото такова ... Жената повече от 100 не вдига , в 3000оборота не влиза , колкото и да е "лошо" маслото е по-добре от това което беше .. Ще си кара с него и не мисля , че ще строши двигателя . Кастрол , шел и другите му там (като са ментета) по - добре ли ще е .
                              Абе карай си и свиркай - другия път по-хубаво ..
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

"ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА СКЪПО",но Българина не го е разбрал!!!

Comment

Working...
                                X